Mosaic de religions

El tercer capítol del Mosaic estarà ple de preguntes complicades, a vegades sense resposta. I és que parla de religió o millor dit, de religions.  La globalització ha afavorit la pluralitat de la societat actual en un seguit d’àmbits, també en el de les creences. A Catalunya, tot i que l’església catòlica segueix sent àmpliament majoritària, el mapa religiós ha deixat de definir-se en singular per passar a fer-ho en plural. El Baix Vallès és un exemple d’aquesta pluralitat i nosaltres ens proposem retratar-la coneixent dos nous casos.

 

D’una banda, coneixerem la història del Miquel Àngel. Es va ordenar capellà a Mollet l’any 1994 i allà hi va estar fins al 2001. Actualment el Miquel Àngel té una agenda molt atapeïda ja que combina les seves facetes de rector al barri de Singuerlin i vicari a l’església major de Santa Coloma, a més de fer activitats amb joves a les escoles de la localitat. També treu temps per seguir en contacte amb Mollet a través de l’oenagé Makari Blangua en la qual va començar a col·laborar en els seus sis anys de missioner al Camerun.

 

 

De l’altra, coneixerem una família molt jove. La formen l’Abdel de 24 anys i originari del Marroc; la Mònica, molletana de 22 anys i els seus dos fills, el Naim i l’Amir. L’Abdel i la Mònica es van conèixer al Club d’atletisme de Mollet i es van enamorar. Tot i que el fet que ella fos cristiana i ell musulmà no era cap problema perquè estiguessin casats, la Mònica es va sentir atreta per l’islam i fa dos anys va convertir-se. Amb ells ens aproparem a aquesta religió a vegades tant desconeguda.

 

 

Diuen que la religió al nostre país ha perdut el paper dominant a nivell social  que tenia temps enrere i que ha evolucionat, però la seva influència continua sent molt important a nivell mundial. Ho és també pels nostres protagonistes? Demà (16 d’octubre) ho descobrim a partir de les 20.30 hores a Vallès Visió!