Sóc de ciències, però m’agraden també les lletres

L’art i la tecnologia no estan renyits, no senyor. De deixar-nos-ho clar se n’encarrega el Mar Canet. Si no us sona el seu nom, feu l’esforç de recordar-lo, perquè és probablement un dels molletans més internacionals. Nosaltres hem aprofitat la seva visita a Barcelona durant les vacances per robar-li una estona entre viatge i viatge i fer-lo venir al lloc que el va veure fer els primers passos en això de l’art tecnològic, el Museu Abelló.

 

 

Vam reunir-nos amb ell el dia de Nadal. El museu va obrir-nos les portes en dia festiu,i no només això, amb ell vam aprofitar per visitar la casa del pintor Abelló i conèixer llocs que fins ara no havíem pogut veure (això li hem d’agrair a la Pepa Ventura, directora del museu, que no va tenir cap mena de problema en ensenyar-nos allò que la majoria no poden veure). Ens ha explicat, que com que la informàtica l’avorria, va decidir provar sort amb el disseny de videojocs. Ara, del disseny i la programació n’ha fet la seva forma de vida. Amb la seva companya Varvara, i des d’Estònia, punt neuràlgic de les seves creacions, han recorregut mig món amb el seu darrer projecte.

 

 

L’Alícia i la Marta són els altres Caps inquiets de l’últim programa de la temporada (sí, a nosaltres també ens fa ràbia, però després de tanta i tanta feina, ara toca descansar). Elles són una topògrafa i una enginyera en obra civil valentes. I diem valentes perquè són d’aquelles que quan la crisi les va enxampar i la construcció va veure com aquesta llosa li venia a sobre, van saber convertir en oportunitat un daltabaix. Càmbium és el resultat d’aquesta aposta. Una empresa jove i compromesa que no només ens ofereix serveis energètics. També neix amb la convicció que un món millor i més sostenible és possible. Ni tan sols la pluja les va fer enrere en el seu propòsit d’explicar-nos perquè creuen que un canvi és necessari.

 

 

Si voleu conèixer els nostres darrers caps inquiets no us perdeu el dotzè capítol del programa. Demà dijous 16 de gener a partir de les 21 hores a Vallès Visió.

 

Postdata: No us preocupeu, tornarem la setmana vinent (23 de gener) amb un programa resum dels millors moments del Caps inquiets.