La dona representada i la dona real

Passem l’equador del Caps inquiets amb un programa que no us deixarà indiferents. El títol d’aquest post us pot donar alguna pista… D’una banda podreu conèixer el Ricard Mira, un escultor de Martorelles, al que la seva actual professió, diu, li va salvar la vida. El Ricard ens va obrir les portes de casa seva i ens va deixar colar-nos al seu taller. Un espai ple de màquines i ferralla, amb petits raconets amagats on s’amunteguen martells de diferents formes i colors. Diu que cadascú té una funció i que ell se’ls coneix tots. La part més lluminosa d’aquest espai de petits espais la dedica a guardar les seves escultures on la figura de la dona hi és molt present.
Mai posa cap inconvenient i com això de la tele no li ve de nou, va acceptar la nostra proposta de carregar algunes de les seves escultures a la furgoneta i portar-nos-les a Can Carrencà on vam parlar amb ell sobre la seva vida i el sentit de la seva obra.
Tot i ser dones reals, nosaltres no som mares, però en tenim unes quantes a la vora, començant per les nostres que són les més fidels seguidores del Caps inquiets. Això ho diem perquè tenim clar que una mare ho faria tot pel seu fill. I això es pot aplicar a tots els camps de la vida. El projecte de la Raquel i la Sílvia n’és una clara evidència. Les mancances i dificultats que van trobar quan estaven embarassades i després de que els seus fills naixessin, s’han convertit en solucions per a d’altres mares. Solucions pràctiques com aconseguir roba de nen més econòmica o poder practicar esport amb el teu nadó. Mama Lloca, a Mollet del Vallès, és un lloc on trobar solucions i rebre consells, propers i relacionats amb la pròpia experiència.
La practicitat és un dels objectius també de les prendes de roba de Baobabs. L’Ariadna va començar a fer-se la seva pròpia roba adaptada a la lactància en tenir la seva segona filla. I ara les cremalleres, que permeten que la roba es transformi en diferents peces adaptades al moment i al cos de la dona, s’han convertit en el seu tret distintiu. Roba urbana, còmoda i desenfadada per mares actives i modernes. Amb Baobabs al mercat ja no es pot dir que la roba premamà està desfassada o és massa clàssica.
 
Aix… al final us ho explicarem tot i el que volem és que veieu el programa d’aquest dijous 21 de novembre. Com sempre, a partir de les 21 hores a Vallès Visió.