De l’horta a la taula

A l’Enric Miró li agrada cuinar. Bé, de fet, hi ha ben poques coses que no li agradin a aquest venceçolà de naixement afincat a Parets des de fa molts anys. És principalment cap d’exposicions del Museu etnològic, músic, fotògraf, col·leccionista,… Fer-li una entrevista és senzill perquè té respostes per a tot, però parla amb passió de tantes coses que es fa difícil triar les repostes més adequades per a 15 minuts de programa. Amb l’Enric ens vam trobar a la Masia de Can Vila, on diu ha viscut grans moments.

 

 

Quan vam arribar, ell ja ens esperava descarregant els mil objectes que havia portat de casa seva i amb un somriure als llavis. Parla ràpid i sembla que pel cap li passin moltes més coses de les que la seva boca té temps a dir. És divertit i les seves repostes et fan creure en el que fa i et contagien la seva passió. Mentre dinàvem una amanida de verduretes de l’horta vam parlar sobre folclore i cultura, sobre música,… i a les postres, seguíem parlant. I és que ell diu que quan fa una cosa “ho dóna tot”, que fer les coses a mitges no té sentit. I això queda demostrat al cinquè capítol del Caps inquiets. Us convidem a veure el programa, perquè a més de cuinar, a l’Enric el fem ballar merengue…i no ho farà sol.

 

No vam marxar massa lluny de Can Vila per conèixer la Núria i la Joana, pageses impulsores del projecte El rave negre. Xerrant una estona amb elles vam descobrir que darrere d’un projecte d’agricultura ecològica hi ha molt més que una cistella plena de verdures. Elles s’ho prenen com el seu petit gest per canviar el món i realment, ho aconsegueixen, gràcies en gran part al suport de les 160 famílies cistellaires que formen part d’El rave negre. Dignificar la feina del petit pagès, el respecte i preservació de la terra o potenciar la relació directa entre el consumidor i el productor, són alguns dels seus objectius, però en el capítol d’aquesta setmana veureu que El rave negre és molt més que tot això.

 

 

Què? Us hem convençut? Dijous 7 de novembre a les 21 hores a Vallès Visió, nou capítol del Caps inquiets.